Zaterdag 9 juli ARTWORKum 2016 gezelligste plein van Friesland

Zaterdag 9 juli ARTWORKum 2016 op het gezelligste plein van Friesland

Zaterdag 9 juli ARTWORKum 2016 LogoZaterdag 9 juli ARTWORKum 2016. Kunstliefhebbers  kunnen vanaf 11:00 uur tot 17:00 uur weer terecht op het mooiste marktplein van Friesland, de Merk in Workum.

Kunstenaars
Op zaterdag 9-7 ArtWorkum 2016 zullen beeldende kunstenaars met een grote diversiteit aan disciplines aanwezig zijn waaronder schilderijen, beeldhouwen, keramiek, sieraden, textiel, fotografie, glas en nog veel meer. Veel kunstenaars komen uit de regio, maar ook uit andere delen van Nederland. Dit jaar kunt U ook diverse kunstenaars aan het werk zien. Cursisten van Koch Pottery zullen hun kunsten vertonen op de draaitafel. Daarnaast wordt er ook in hout en steen gewerkt.

Kunstfietsen
Galerie ZoFier heeft het idee opgevat om een kunstfietsenproject op te starten. Op zondag 3 juli in de beeldentuin van ZoFier zijn door kunstenaars de fietsen omgetoverd tot kunstfietsen. Bij galerie Zofier te huren!

Zie onderstaande video.

ZoFier verzorgt de stalling en het onderhoud van de kunstfietsen. Bezoekers wordt de mogelijkheid geboden Workum optimaal te beleven en dan is een fiets het juiste vervoersmiddel. Daarmee kunnen kunstliefhebbers een ronde langs de galeries en open ateliers maken en natuurlijk ook zaterdag 9 juli ARTWORKum 2016 bezoeken. In plaats van witte fietsen hebben we in Workum “kunstfietsen.” ( zie www.zofier.nl )

Dagje Workum
Voor cultuurliefhebbers een mooie kans voor een dagje Workum. Laat U verrassen door de aanwezige kunst. Gezellig even wat drinken of lunchen op het mooiste marktplein van Friesland en kunstenaars aan het werk zien. En natuurlijk kunt U ook een bezoek brengen aan één van de vele galeries, ateliers of musea in de nabijheid van de Merk die meer dan de moeite waard zijn. Alle galeries liggen op maximaal 2 kilometer loop- of fietsafstand van elkaar.
Wij begroeten U graag op zaterdag 9 juli ArtWorkum 2016.